chcecie sobie narobić apetytu :P wrzucam zatem nasze weselne menu
dodam tylko tyle, że u nas tradycją jest tzw "stół góralski"
który na naszym weselu szybko został "ograbiony" :P
co świadczy tylko o tym, że jedzenie było smaczne i wyborne ... wszyscy chwalili :)
MENU
WESELNE
I DZIEŃ (nie za dożo ale i nie za mało - przede wszystkim różnorodnie)
OBIAD 16.30-17.00 (podawany na talerzach)
rosół z makaronem
schabowy z boczkiem i brokułem w sosie borowikowym / devolay
ziemniaki gotowane / frytki (osobno na półmiskach)
biała kapusta / czerwona kapusta / marchew z jabłkiem
OBIAD Wege ;) to co przygotuje szef kuchni
OBIAD 16.30-17.00 (podawany na talerzach)
rosół z makaronem
schabowy z boczkiem i brokułem w sosie borowikowym / devolay
ziemniaki gotowane / frytki (osobno na półmiskach)
biała kapusta / czerwona kapusta / marchew z jabłkiem
OBIAD Wege ;) to co przygotuje szef kuchni
jedzenie było MNIAM! a ja po raz pierwszy nie wyszłam głodna z wesela!
TORT – po pierwszym tańcu
I KOLACJA 20.00
filet z grilla z pieczarkami zapiekanymi z serem
ryż na bogato / pekińska
II KOLACJA 23.00
strogonow
III KOLACJA 1.30-2.00
barszcz z krokietem + bułeczki na półmisku
BUFET
sałatka tortellini / sałatka warzywna
szynka faszerowana
oscypki / korboce
mięsa pieczone / kabanos
ogórki / pieczarki marynowane / papryka
PATERY
owoce / ciasto
napoje / kawa / herbata
STÓŁ GÓRALSKI:
boczek
swojski, pieczony / kaszanka
szynka z kością / karczek pieczony
kiełbasa swojska, kabanos / pasztet pieczony
moskole z masłem czosnkowym
moskole z masłem czosnkowym
chleb wiejski ze smalcem i ogórkiem kiszonym
bundz z pomidorem, sery regionalne
II DZIEŃ (po "góralsku" i tak po naszemu,
bundz z pomidorem, sery regionalne
II DZIEŃ (po "góralsku" i tak po naszemu,
czyli na stół weszły tradycyjne specjały)
OBIAD 16.30-17.00
kwaśnica z żeberkiem
placek po zbójnicku / ogórek kiszony
OBIAD 16.30-17.00
kwaśnica z żeberkiem
placek po zbójnicku / ogórek kiszony
zupa pomidorowa z ryżem – dla dzieci
LODY –
po obiedzie
KOLACJA 20.00
szynka płonąca krojona na Sali przez kucharza
ziemniaki opiekane / moskole / sos czosnkowy i żurawinowy
KOLACJA 20.00
szynka płonąca krojona na Sali przez kucharza
ziemniaki opiekane / moskole / sos czosnkowy i żurawinowy
kapusta zasmażana / warzywa gotowane
BUFET
sałatka grecka
galaretki z kurczaka
BUFET
sałatka grecka
galaretki z kurczaka
oscypki / korboce
mięsa pieczone / kabanos
ogórki / pieczarki marynowane / papryka
PATERY
owoce / ciasto
napoje / kawa / herbata
O raju, same wspaniałości. Nigdy nie byłam na góralskim weselu, ale dwa dni takiego obżarstwa, a "wytoczyłabym się" z sali 😃
OdpowiedzUsuńhahaha nie byłoby tak źle ;)
Usuń